Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 838

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3350 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pålägg:
Torskfilé 600.0 gram 14%
Räkor skalade 100.0 gram 3%
Kronärtskockshjärtan i olja } 1.0 burk %
Potatis 1.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Grädde 0.5 dl 5%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Olivolja 1.0 msk 3%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Rucolasallat 0%
Pizzadeg
Vetemjöl 7.0 dl 44%
Olivolja 1.0 msk 3%
Jäst färsk 20.0 gram 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning
- Deg: Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Blanda i de övriga ingredienserna. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
- Pålägg: Skala och riv potatis. Krama ur all vätska. Skala och skiva lök fint. Blanda potatis och lök med grädde, salt och peppar. Bred ut på en plåt. Baka av i 15 minuter. Låt svalna.
- Fisk: Skär torsk i bitar. Tvätta en citron. Riv skalet fint, cirka 1 msk. Blanda citronsaft med citronskal, olivolja och färsk timjan. Låt torsken marinera i citronblandningen.
- Kavla ut degen och lägg på en bakpapperklädd plåt. Bred ut potatisblandningen på pizzadegen. Grädda i 5 minuter.
- Lägg på marinerad torsk och halverade kronärtkockshjärtan. Grädda i 10 minuter.
- Toppa med räkor, rucola och citronklyftor vid servering.
Kockens kommentar
Detta norska recept är en pizza vilken man i Italien skulle benämna pizza pescatore eller alla pescatora, det vill säga pizza med fisk (it. pesca). Pescatore = fiskare, alla pescatora = på fiskarhustrustuns vis.Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: