Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore

Foto: Lina Eriksson, Norsk Fisk ¤

Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pålägg:

 

Torskfilé

600.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Kronärtskockshjärtan i olja }

1.0 

burk

Potatis

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Olivolja

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Rucolasallat

 

 

Salt och peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Pizzadeg

 

 

 

Vetemjöl

7.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Jäst färsk

20.0 

gram

Vatten

2.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 838

GBR (GI) / port: 14

Recept: 3350 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 516 gram)

Ingredienser

Visa:
Pålägg:

Torskfilé 600.0 gram 14%

Räkor skalade 100.0 gram 3%

Kronärtskockshjärtan i olja } 1.0 burk %

Potatis 1.0 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Grädde 0.5 dl 5%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Olivolja 1.0 msk 3%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%

Rucolasallat 0%

Salt och peppar 0%

Bakplåtspapper %

 

Pizzadeg 

Vetemjöl 7.0 dl 44%

Olivolja 1.0 msk 3%

Jäst färsk 20.0 gram 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning

  1. Deg: Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Blanda i de övriga ingredienserna. Låt jäsa under duk i 45 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pålägg: Skala och riv potatis. Krama ur all vätska. Skala och skiva lök fint. Blanda potatis och lök med grädde, salt och peppar. Bred ut på en plåt. Baka av i 15 minuter. Låt svalna.
  3. Fisk: Skär torsk i bitar. Tvätta en citron. Riv skalet fint, cirka 1 msk. Blanda citronsaft med citronskal, olivolja och färsk timjan. Låt torsken marinera i citronblandningen.
  4. Kavla ut degen och lägg på en bakpapperklädd plåt. Bred ut potatisblandningen på pizzadegen. Grädda i 5 minuter.
  5. Lägg på marinerad torsk och halverade kronärtkockshjärtan. Grädda i 10 minuter.
  6. Toppa med räkor, rucola och citronklyftor vid servering.

Kockens kommentar

Detta norska recept är en pizza vilken man i Italien skulle benämna pizza pescatore eller alla pescatora, det vill säga pizza med fisk (it. pesca). Pescatore = fiskare, alla pescatora = på fiskarhustrustuns vis.

Alternativ

Pizza frutti di mare

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore