Påsar, papper, snöre ¤

Påsar, papper, snöre ¤

Påsar, papper och snören används på olika sätt i köket.

  • Plastpåsar är för många varor inte lämpliga till förvaring, särskilt när det sker i kylskåp. Till exempel ökar bakterietillväxten på rått kött som ligger innesluten i plast, ligger morötter i plastpåse i kylskåpet bildas kondens som snabbar på förruttnelse, gifter utvecklas i svamp som inte ligger luftigt och så vidare. Läs mer om förvaring via länkar nedan.
  • Speciella plastpåsar: Det finns plastpåsar avsedda för ugnsstekning (läs mer > Stekpåsar) och speciella för infrysning (läs mer > Fryspåsar).
  • Bakplåtspapper som värmetålig används till bakning. En variant benämns smörpapper. Läs mer > Bakplåtspapper.
  • Hushållssnöre är tunt bomullssnöre som används till exempel för att binda ihop en stek eller fågel. Läs mer Hushållssnören.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05