Dryck till kryddig fiskrätt

Kryddiga fiskrätter kan vara kryddheta, eller tydligt kryddiga utan att i övrigt ha specifik smak eller smakrikedom. Kryddhetta i munnen åstadskoms av chili, pepparrot, kryddpeppar etc. Receptet Grillad thailax i folie är ett exempel på kryddhetta.

9 matchande recept inom kryddig fiskrätt

Vin till kraftfull, kryddig fiskrätter

Kryddiga, fetare fiskrätter kräver viner med mycket smak för att inte försvinna helt i kombination. Ett generöst fruktigt vin brukar komplettera kryddiga smaker fint, oavsett det är rött, rosa eller vitt. Vid heta kryddor kan en sötma bli en fin smakbalans där hettan rundar av det söta i vinet.

Öl till kraftfull, kryddig fiskrätter

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.