Dryck till neutral fiskrätt

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än klart kraftfulla. Kombineras fet fisk med kaloririka tillbehör så är rätten påtagligt kraftfull, som t.ex. i receptet Nässelöverbakad laxfilé.

13 matchande recept inom neutral fiskrätt

Vin till kraftfull fiskrätt med neutral smak

Till kraftfullare fiskrätter med mild smak fungerar mildare viner i medelfyllig stil bäst. Detta för att inte dominera smakkombinationen. Väljer vi vita viner kan vi dock öka smakintensiteten något och även kombinera med lätt fatlagrade viner. De röda vinerna är godast i kombination när de är mjuka och bäriga för att inte ta över smakerna helt.

Öl till kraftfull fiskrätt med neutral smak

Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst.

Till kraftfull neutral fiskrätt passar medelfylliga, ibland fylliga öl som inte är alltför karaktärsfulla. Här passar de flesta ljusa standardlagers, eller en medium (lättare) ale. För den som uppskattar ett beskare öl kan även en öl av pilsnertyp passa.