Sesammarinerade grönsaker med risnudlar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesammarinerade grönsaker med risnudlar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Morot

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Rättika vit

300.0 

gram

Zucchini

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Sesamfrön

4.0 

msk

Sesamfrön svarta

4.0 

msk

Sesamolja

0.5 

dl

Tamarisoja }

4.0 

msk

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Risnudlar torra

250.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2014 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 518 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 2.0 styck 4%

Rödlök 1.0 styck 3%

Rättika vit 300.0 gram 2%

Zucchini 1.0 styck 3%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 5%

Sesamfrön 4.0 msk 10%

Sesamfrön svarta 4.0 msk 10%

Sesamolja 0.5 dl 19%

Tamarisoja } 4.0 msk 2%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Risnudlar torra 250.0 gram 45%

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

Tillagning (20 min + 12 tim )

  1. Skala morot, rödlök och rättika. Skiva tunt. Skär zucchini i halvmånar.
  2. Lägg i skål morot, rödlök, rättika, zucchini, sesamfrön, sesamolja, tamarisoja och sambal oelek. Pressa i citronjuice. Rör om så att ingredienserna blandar sig. Marinera i kyl över natten.
  3. Koka risnudlar enligt anvisning på paketet. Blanda med grönsakerna.
  4. Servera med grillad kyckling.

Fler recept inom Nudelrätter

Liknande recept som Sesammarinerade grönsaker med risnudlar