Het thaibuljong med risnudlar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Het thaibuljong med risnudlar

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Vatten

2.0 

liter

Ingefära

5.0 

cm

Citrongräs

3.0 

styck

Limeblad

4.0 

styck

Currypasta grön }

0.5 

msk

Asiatisk fisksås }

2.0 

dl

Risvinäger

2.0 

msk

Kvisttomater

3.0 

styck

Risnudlar torra

400.0 

gram

Vattenspenat

200.0 

gram

Böngroddar

300.0 

gram

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1828 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 529 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 2.0 liter 0%

Ingefära 5.0 cm 2%

Citrongräs 3.0 styck 2%

Limeblad 4.0 styck 0%

Currypasta grön } 0.5 msk 0%

Asiatisk fisksås } 2.0 dl 5%

Risvinäger 2.0 msk 0%

Kvisttomater 3.0 styck 3%

Risnudlar torra 400.0 gram 79%

Vattenspenat 200.0 gram 2%

Böngroddar 300.0 gram 6%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och skiva ingefära. Halvera citrongräs på längden. Klyfta tomat.
  2. Häll vatten i en kastrull. Lägg i ingefära, citrongräs, limeblad, currypasta, fisksås, risvinäger och tomat. Låt sjuda 40 minuter.
  3. Sila buljongen ned i en annan kastrull. Lägg i risnudlar. Låt sjuda 5 minuter.
  4. Lägg i vattenspenat och böngroddar. Salta.

Passar till

Annes dumplings

Fler recept inom Nudelrätter

Liknande recept som Het thaibuljong med risnudlar