Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2814 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Risnudlar torra 250.0 gram 32%
Kycklingfilé med skinn 400.0 gram 21%
Vitkål ansad 0.5 st liten 7%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Purjolök 1.0 styck 2%
Jordnötter osaltade 0.5 dl 7%
Ägg 2.0 styck 4%
Sojasås kinesisk 3.0 msk 1%
Råsocker 1.0 msk 2%
Fisksås } 1.0 msk 0%
Ostronsås } 4.0 msk 2%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Matolja (rapsolja) 3.0 msk 13%
Garnering:
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Jordnötter 0.5 dl 7%
Kockskolan:
Om nudlar > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlar. Ta bort kastrullen ifrån spisen och låt stå i 3 minuter. Skölj av nudlarna i kallt vatten.
- Strimla kyckling. Pressa vitlök. Strimla purjolök och vitkål. Hacka jordnötter.
- Woka jordnötter och kyckling i matolja. Tillsätt lök och vitkål. Vispa ägg separat och slå över under omrörning. Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud några minuter. Pressa över lime.
- Lägg upp på fat. Garnera med limeklyftor och jordnötter.
Kockens kommentar
Pad Thai är en av Thailands nationalrätter, med ursprung från Vietnam eller Kina. Läs mer om risnudlar, klicka på ingrediensen. Pad Thai är en wokad risrätt med eller utan animaliska tillbehör som kan vara fläsk- eller oxkött, kyckling eller skaldjur. Det sistnämnda är vanligast i Thailand.
Fler recept inom Nudelrätter
Liknande recept som Pad Thai - thailändsk nationalrätt
-
Bibim guksu - koreansk nudelsallad med broccoli och ägg
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pad Thai - thailändsk nationalrätt
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Het thaibuljong med risnudlar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Wokad fläskfilé med nudlar och nötter
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Asiatisk biffsallad med nudlar och ingefära
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sesammarinerade grönsaker med risnudlar
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med räkor (eller kyckling)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Wokade nudlar (friluftsmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus