Dryck till neutral pasta- & pizzarätt
Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis smakrika eller kryddiga.
12 matchande recept inom neutral pasta- & pizzarätt
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2059
-
Smakrikt rött vin
Troppo Zeta Montepulciano d´Abruzzo
171 kr, Nr 32907 BiB
-
Mjukt rött vin
219 kr, Nr 72360 Box BS
-
Mjukt rött vin
66 kr, Nr 22372
-
Ljus medium lager
13 kr, Nr 89884 EKO BS
-
Ljus medium ale
15 kr, Nr 1678
Vin till mager pasta-/risrätt med neutral smak
Till mager pasta/risrätt med neutral smakprofil fungerar mildare viner bäst. Det vill säga de viner som inte är alltför kraftfulla eller smakrika vilka annars tenderar att dominera smakkombinationen. Röda viner är godast i kombination när de är mjuka och bäriga, roséviner fungerar ifall de inte är alltför godisfruktiga och vita viner är bäst i torr, med finstämd aromatisk eller fatlagrad, stil.
Öl till mager pasta-/risrätt med neutral smak
Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst. Till mager pasta-/risrätt med neutral smak passar de flesta öl som inte är alltför karaktärsfulla. En lättare, mild öl kan vara uppfriskande en varm sommardag, eller så väljer man en medium lager eller en lättare ale. Även en pilsner kan passa för till de något mer smakrikare rätterna i gruppen.