Bibim guksu - koreansk nudelsallad med broccoli och ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bibim guksu - koreansk nudelsallad med broccoli och ägg

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äggnudlar torkad

200.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Sesamolja

1.0 

msk

Söt/sweet chilisås

1.0 

dl

Sojasås

1.0 

msk

Sesamfrön svarta

2.0 

tsk

Broccoli

3.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

Om chilisåser >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 429 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggnudlar torkad 200.0 gram 44%

Ägg 4.0 styck 14%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Sesamolja 1.0 msk 7%

Söt/sweet chilisås 1.0 dl 13%

Sojasås 1.0 msk 1%

Sesamfrön svarta 2.0 tsk 2%

Broccoli 3.0 styck 16%

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt en kastrull med lättsaltat vatten på spisen. Rensa broccoli. Koka upp broccolin i kastrullen. Spola kallt.
  2. Koka äggnudlar enligt förpackningen.
  3. Blanda sambal oelek, sesamolja, sweet chilisås, soja och sesamfrön. Blanda med nudlarna. Smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Koka ägg cirka 5 minuter. Skala och klyfta.
  5. Lägg broccoli i botten på skålar. Nudlar ovanpå.  Sist ägg.

Kockens kommentar

Bibim guksu ("omrörda nudlar") är en mycket populär nudelrätt i det koreanska köket. Det äts gärna kall på sommaren. Vad som gör denna rätt speciell från andra kalla nudelrätter är att den är kryddstark och samtidigt sötsyrlig med en gnutta sesamolja. Vanligen används tunna vetemjölsnudlar (somyeon).  

Fler recept inom Nudelrätter

Liknande recept som Bibim guksu - koreansk nudelsallad med broccoli och ägg