 bell pepper powder, sweet pepper powder = dried ground bell pepper, sweet pepper
                bell pepper powder, sweet pepper powder = dried ground bell pepper, sweet pepper
              
                 poudre de poivron = poivron moulu séché
                poudre de poivron = poivron moulu séché
              
                 peperone polvere, paprica = peperone essiccata macinata
                peperone polvere, paprica = peperone essiccata macinata
              
                 Paprikapulver = getrockneter gemahlener Paprika
                Paprikapulver = getrockneter gemahlener Paprika
              
                 pimiento morrón polvo = pimiento molida seca
                pimiento morrón polvo = pimiento molida seca
              
Paprikapulver är torkad och mald paprika utan stjälk, frön och inre hinnor. Ungern och Spanien är storproducenter av paprika och pulver. Pulveret tillverkades ursprungligen i Ungern som är storproducent av paprika. Bröderna Palffy i staden Szegd som är centralort i paprikaområdet, kom år 1959 på en metod att mildra hettan i paprika vilket gav ett milt men ändå smakrikt pulver. Den kommersiella beteckningen "noble sweet" på paprika anger att paprikan sannolikt kommer från Ungern. Spansk paprikapulver är vanligtvis lätt rökt.
- Alternativ: Färsk paprika.
- Förvaras i tätt slutande förpackning, torrt och mörkt. Ganska kort smakhållbarhet, någon månad.
SÅ ANVÄNDS PAPRIKAPULVER
Kryddan bör vara nymald då den ganska snabbt förlorar färg och smak vid lagring. Paprikapulver har stort användsområde inom matlagning och då i synnehet i spansk och ungersk kokkonst. En ungersk gulasch är otänkbar utan rikligt med paprikapulver. Passar för övrigt i många soppor och grytor, tomat- och osträtter. Paprikapulver används ibland för färgsättning av mat, till exempel av anka, gås, kyckling vilket ger köttet gultonad färg. Om hönsfoder innehåller lite paprikapulver blir äggulorna gulare. 
Läs mer
Recept med Paprikapulver
Det finns 63 recept med Paprikapulver
- 
                
                    Indisk kyckling tandori style (GI-recept)Svarighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    QuorngulaschTid: 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar 
- 
                
                    Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Älggulasch, älgraguTid: 55 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Kalvfilé MaximTid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillad nötfärsbiff med aromsmör och ostsallad (LCHF-recept)Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Lentejas con chorizo, spanska bruna linser med korvTid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kycklinggulasch - ungersk paprikagrytaTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Lovisas, Elionora och Inez köttbullarTid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Barnens Bästa 
- 
                
                    Aubergine, köttfärs och zuccinigratängSvarighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara