Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel utan skinn 1.0 st liten 38%
Paprikapulver 1.0 msk 1%
Vetemjöl 3.0 msk 5%
Salt 2.0 tsk 0%
Gul lök 3.0 styck 8%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Paprika röd 2.0 styck 4%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Vatten 8.0 dl 0%
Arborioris 3.0 dl 41%
Kockskolan:
Om gulasch > Äts ej
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Rensa paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Skär kyckling i bitar. Blanda paprikapulver med salt och mjöl. Vänd kycklingen i blandningen.
- Skala och skär löken i ringar. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek löken mjuk i 4-5 minuter utan att bränna.
- Koka upp vattnet i en kastrull eller gryta och tillsätt samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i cirka en halvtimme tills kycklingköttet är mört.
- Garnera med hackad persilja.
Kockens kommentar
En gulasch är i Ungern en köttsoppa/gryta eller stuvning. Paprikapulver framställdes ursprungligen i Ungern och ungrare använder också mycket paprika i sin mat. Där har man ett speciellt rödorange pulver, som anses som extra gott. Det finns många olika varianter gulasch. Läs mer > Om gulasch.
Om köttet först bryns och sedan kokas (bräseras) blir det en frikassé. Se recept > Kycklinggulasch, kycklingfrikassé.
Alternativ
Kycklingguasch, kycklingfrikassé
Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤
Liknande recept som Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt kyckling i dillsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blanquette de poulet, stuvad kyckling
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt champinjonkyckling
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan