Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kyckling hel utan skinn

1.0 

st liten

Paprikapulver

1.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

 

Gul lök

3.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Paprika röd

2.0 

styck

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Krossade tomater

1.0 

burk

Vatten

8.0 

dl

Arborioris

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gulasch >

 

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Lagrein

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 736 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel utan skinn 1.0 st liten 38%

Paprikapulver 1.0 msk 1%

Vetemjöl 3.0 msk 5%

Salt 2.0 tsk 0%

 

Gul lök 3.0 styck 8%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Paprika röd 2.0 styck 4%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Krossade tomater 1.0 burk 4%

Vatten 8.0 dl 0%

Arborioris 3.0 dl 41%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om gulasch > Äts ej

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Rensa paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Skär kyckling i bitar. Blanda paprikapulver med salt och mjöl. Vänd kycklingen i blandningen.
  2. Skala och skär löken i ringar. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek löken mjuk i 4-5 minuter utan att bränna.
  3. Koka upp vattnet i en kastrull eller gryta och tillsätt samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i cirka en halvtimme tills kycklingköttet är mört.
  4. Garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

En gulasch är i Ungern en köttsoppa/gryta eller stuvning. Paprikapulver framställdes ursprungligen i Ungern och ungrare använder också mycket paprika i sin mat. Där har man ett speciellt rödorange pulver, som anses som extra gott. Det finns många olika varianter gulasch. Läs mer > Om gulasch.

Om köttet först bryns och sedan kokas (bräseras) blir det en frikassé. Se recept > Kycklinggulasch, kycklingfrikassé.

Alternativ

Kycklingguasch, kycklingfrikassé

Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé

Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid

Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤

Liknande recept som Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta