Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller

Lägg till ingredienser

Satser (ā 14 st): 1

Kycklingfilé med skinn

2.0 

styck

Koriander färsk

0.5 

kruka

Chilifrukt röd

2.0 

cm

Salt

1.0 

tsk

Ägg

1.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Saffran

0.5 

förp.

Citronskal

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om queneller >

 

 

Om fiskqueneller >

 

 

Om panad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Q-rious Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 51 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 0

Recept: 725 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 14%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 329 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 65%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Chilifrukt röd 2.0 cm 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Ägg 1.0 styck 9%

Grädde 0.5 dl 25%

Saffran 0.5 förp. 0%

Citronskal 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om queneller > Äts ej

Om fiskqueneller > Äts ej

Om panad > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
  2. Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
  3. Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
  4. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
  5. Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.

Kockens kommentar

Queneller är ett finare namn för formad färs av kalv, kyckling, fisk eller annat. Läs mer > Om queneller.

Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en deg benämnd panad. Läs mer > Om panad. 

Alternativ

Laxqueneller

Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤

Liknande recept som Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller