Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 0
Recept: 725 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 14%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 65%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Chilifrukt röd 2.0 cm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Ägg 1.0 styck 9%
Grädde 0.5 dl 25%
Saffran 0.5 förp. 0%
Citronskal 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om queneller > Äts ej
Om fiskqueneller > Äts ej
Om panad > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
- Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
- Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
- Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.
Kockens kommentar
Queneller är ett finare namn för formad färs av kalv, kyckling, fisk eller annat. Läs mer > Om queneller.Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en deg benämnd panad. Läs mer > Om panad.
Alternativ
Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤
Liknande recept som Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt kyckling i dillsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blanquette de poulet, stuvad kyckling
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt champinjonkyckling
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan