Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 221
 
    
                Kcal / portion: 725
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 725 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 14%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 65%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Chilifrukt röd 2.0 cm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Ägg 1.0 styck 9%
Grädde 0.5 dl 25%
Saffran 0.5 förp. 0%
Citronskal 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om queneller > Äts ej
Om fiskqueneller > Äts ej
Om panad > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
- Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
- Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
- Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.
Kockens kommentar
Queneller är ett finare namn för formad färs av kalv, kyckling, fisk eller annat. Läs mer > Om queneller.Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en deg benämnd panad. Läs mer > Om panad.
Alternativ
Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤
Liknande recept som Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
- 
                
                    Kokt höna eller kyckling med ris och curryTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vinTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Dillkyckling i sötsur såsTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kokt kyckling i dillsåsTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingquenellerTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Kycklinggulasch - ungersk paprikagrytaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Blanquette de poulet, stuvad kycklingTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kyckling Gumbo, gryta från LouisianaTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kokt champinjonkycklingTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kycklinggryta med tomatsås och bönorTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              