Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2601 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingdelar med skinn och ben 1.0 kilo 55%
Morot 1.0 styck Äts ej
Rotselleri Äts ej
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%
Vitpeppar hel 8.0 korn 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Sås:
Gul lök 0.5 styck 1%
Champinjoner färska 200.0 gram 2%
Kokspad från grytan 3.0 dl 1%
Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 12%
Matlagningsmjöl 1.5 msk 2%
Matfett till stekning 1.5 msk 6%
Tillbehör:
Potatis 0.6 kilo 15%
Morot 4.0 styck 6%
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skala morötter och skär i långa skivor, eller råriv. Moroten och rotsellerin till grytan skärs i bitar. Skala och hacka lök. Skiva svamp.
- Lägg kycklingen i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt fond, salt och peppar. Kocka upp och skumma av väl. Tillsätt rotfrukterna.
- Låt sjuda 20-30 minuter under lock, tills köttet är genomkokt (benfri kyckling tar kortare tid). Ta av sladdrigt skinnet innan servering.
- Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Låt morötterna koka med i 5 minuter.
- Sås: Smält matfett i en kastrull och fräs lök och champinjonerna i cirka 5 minuter på medelhög värme, utan att bränna löken.
- Vispa ner lite matlagningmjöl. Späd med silad buljong från kycklingen och tillsätt grädde. Låt småkoka 3-5 minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Koka gärna kyckling med skinn vilket skyddar köttet mot uttorkning och ger smak åt skyn. Kokt är den sladdrig och ganska osmaklig, varför det kan vara läge att ta bort innan servering. Läs mer > Så kokas höns.
Alternativ
Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤
Liknande recept som Kokt champinjonkyckling
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt kyckling i dillsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blanquette de poulet, stuvad kyckling
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt champinjonkyckling
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan