Kokt champinjonkyckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokt champinjonkyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingdelar med skinn och ben

1.0 

kilo

Morot

1.0 

styck

Rotselleri

 

 

Lagerblad

1.0 

blad

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Vitpeppar hel

8.0 

korn

Salt

2.0 

tsk

 

Sås:

 

Gul lök

0.5 

styck

Champinjoner färska

200.0 

gram

Kokspad från grytan

3.0 

dl

Grädde (matlagningsgrädde)

2.0 

dl

Matlagningsmjöl

1.5 

msk

Matfett till stekning

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.6 

kilo

Morot

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Så skummar man >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Beck´s

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 585 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingdelar med skinn och ben 1.0 kilo 55%

Morot 1.0 styck Äts ej

Rotselleri Äts ej

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%

Vitpeppar hel 8.0 korn 0%

Salt 2.0 tsk 0%

 

Sås:

Gul lök 0.5 styck 1%

Champinjoner färska 200.0 gram 2%

Kokspad från grytan 3.0 dl 1%

Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 12%

Matlagningsmjöl 1.5 msk 2%

Matfett till stekning 1.5 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.6 kilo 15%

Morot 4.0 styck 6%

 

Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Skala morötter och skär i långa skivor, eller råriv. Moroten och rotsellerin till grytan skärs i bitar. Skala och hacka lök. Skiva svamp.
  2. Lägg kycklingen i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt fond, salt och peppar. Kocka upp och skumma av väl. Tillsätt rotfrukterna.
  3. Låt sjuda 20-30 minuter under lock, tills köttet är genomkokt (benfri kyckling tar kortare tid). Ta av sladdrigt skinnet innan servering.
  4. Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Låt morötterna koka med i 5 minuter.
  5. Sås: Smält matfett i en kastrull och fräs lök och champinjonerna i cirka 5 minuter på medelhög värme, utan att bränna löken. 
  6. Vispa ner lite matlagningmjöl.  Späd med silad buljong från kycklingen och tillsätt grädde. Låt småkoka 3-5 minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Koka gärna kyckling med skinn vilket skyddar köttet mot uttorkning och ger smak åt skyn. Kokt är den sladdrig och ganska osmaklig, varför det kan vara läge att ta bort innan servering. Läs mer > Så kokas höns.

Alternativ

Kokt höna med ris och curry

Dillkyckling i sötsur sås

Kokt kyckling i dillsås

Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤

Liknande recept som Kokt champinjonkyckling