Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2935 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 styck 63%
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Gul lök 2.0 styck 4%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Vita bönor konserverad 400.0 gram 15%
Passerade tomater 1.0 burk 2%
Vatten 4.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%
Olivolja 0.5 dl 13%
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
Om fågel-/hönsbuljong > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Stycka kyckling i vingar, lår och bröst, dela brösten i 2 delar. Bryn delarna i lite olja i en stekpanna.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär blekselleri i skivor. Fräs grönsakerna i resten av oljan i en gryta. Lägg i lår och vingar i grytan. Slå på tomater, vatten och kycklingfond. Koka i 6 minuter.
- Lägg i brösten. Koka sakta tills kycklingen är klar, 5-7 minuter.
- Häll av vätskan på bönorna. Häll i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med krämig polenta.
Kockens kommentar
Jag själv köper nästan alltid hel kyckling. Dels för att det är billigt, dels för att jag får med ben att koka buljong på. Frys in skrov och andra rester vid flera tillfällen och använd dem senare till buljongkok. Läs mer > Om hönsbuljong.
Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤
Liknande recept som Kycklinggryta med tomatsås och bönor
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt kyckling i dillsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blanquette de poulet, stuvad kyckling
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt champinjonkyckling
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan