För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklinggryta med tomatsås och bönor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kyckling hel med skinn

1.0 

styck

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Gul lök

2.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Vita bönor konserverad

400.0 

gram

Passerade tomater

1.0 

burk

Vatten

4.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Olivolja

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Bräsera/frikassera fågel >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

Om fågel-/hönsbuljong >

 

 

Om poule au pot >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2935 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 567 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel med skinn 1.0 styck 63%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Gul lök 2.0 styck 4%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

Vita bönor konserverad 400.0 gram 15%

Passerade tomater 1.0 burk 2%

Vatten 4.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%

Olivolja 0.5 dl 13%

 

Kockskolan:

Bräsera/frikassera fågel > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

Om fågel-/hönsbuljong > Äts ej

Om poule au pot > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Stycka kyckling i vingar, lår och bröst, dela brösten i 2 delar. Bryn delarna i lite olja i en stekpanna.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär blekselleri i skivor. Fräs grönsakerna i resten av oljan i en gryta. Lägg i lår och vingar i grytan. Slå på tomater, vatten och kycklingfond. Koka i 6 minuter.
  3. Lägg i brösten. Koka sakta tills kycklingen är klar, 5-7 minuter.
  4. Häll av vätskan på bönorna. Häll i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med krämig polenta.

Kockens kommentar

Jag själv köper nästan alltid hel kyckling. Dels för att det är billigt, dels för att jag får med ben att koka buljong på. Frys in skrov och andra rester vid flera tillfällen och använd dem senare till buljongkok. Läs mer > Om hönsbuljong.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Bräserad kyckling, gryta

Liknande recept som Kycklinggryta med tomatsås och bönor