Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1181 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Steg 1:
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 7%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Gul lök 1.0 st stor 6%
Torrt vitt vin 1.5 dl 9%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 10%
Steg 2:
Kycklingkött utan skinn 600.0 gram 58%
Vatten 7.5 dl 0%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 2.0 styck 1%
Krossade tomater 300.0 gram 6%
Timjan torkad 2.0 msk 1%
Gumbo Filé Powder 2.0 msk 1%
Tabasco röd 4.0 stänk 0%
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om kreolköket > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Ta bort stjälk och det vita från paprika och jalapeno. Skala lök och vitlök.
- Steg 1: Grovskär paprika, lök och selleri. Mosa eller finhacka vitlök. Stek detta i lite matolja i en stor gryta tills de fått lätt färg. Häll på vin och låt småkoka tills allt mjuknat i cirka 15 minuter.
- Steg 2: Avlägsna köttet från kycklingbenen och strimla köttet. Häll över i grytan. Tillsätt vatten, jalapeno, krossade tomater, timjan och gumbo powder. Låt småkoka i 35 minuter. Smaka av med tabasco e.d.
Kockens kommentar
Gumbo är en klassisk rätt från kreol- och cajunköken i Louisiana, USA. Kreolsk "red" gumbo innehåller i allmänhet skaldjur och tomater. Cajungumbo vanligen skaldjur och kyckling utan tomater. Läs mer om cajun- och kreolköken, klicka på > Om kreolköket.
Passar till
Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤
Liknande recept som Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt kyckling i dillsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blanquette de poulet, stuvad kyckling
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt champinjonkyckling
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan