Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Steg 1:

 

Paprika röd-gul-grön

3.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Gul lök

1.0 

st stor

Torrt vitt vin

1.5 

dl

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 

Steg 2:

 

Kycklingkött utan skinn

600.0 

gram

Vatten

7.5 

dl

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

2.0 

styck

Krossade tomater

300.0 

gram

Timjan torkad

2.0 

msk

Gumbo Filé Powder

2.0 

msk

Tabasco röd

4.0 

stänk

 

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om kreolköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe-Weissbier

Ljust veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1181 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 527 gram)

Ingredienser

Visa:
Steg 1:

Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 7%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Gul lök 1.0 st stor 6%

Torrt vitt vin 1.5 dl 9%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 10%

 

Steg 2:

Kycklingkött utan skinn 600.0 gram 58%

Vatten 7.5 dl 0%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 2.0 styck 1%

Krossade tomater 300.0 gram 6%

Timjan torkad 2.0 msk 1%

Gumbo Filé Powder 2.0 msk 1%

Tabasco röd 4.0 stänk 0%

 

Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om kreolköket > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Ta bort stjälk och det vita från paprika och jalapeno. Skala lök och vitlök.
  2. Steg 1: Grovskär paprika, lök och selleri. Mosa eller finhacka vitlök. Stek detta i lite matolja i en stor gryta tills de fått lätt färg. Häll på vin och låt små­koka tills allt mjuknat i cirka 15 minuter.
  3. Steg 2: Avlägsna köttet från kycklingbenen och strimla köttet. Häll över i grytan. Tillsätt vatten, jalapeno, krossade tomater, timjan och gumbo powder. Låt småkoka i 35 minuter. Smaka av med tabasco e.d.

Kockens kommentar

Gumbo är en klassisk rätt från kreol- och cajunköken i Louisiana, USA. Kreolsk "red" gumbo innehåller i allmänhet skaldjur och tomater. Cajungumbo vanligen skaldjur och kyckling utan tomater. Läs mer om cajun- och kreolköken, klicka på > Om kreolköket.

Passar till

Kokt ris

Bondbröd

Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤

Liknande recept som Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana