
Dryckestips
Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 40%
Morot 3.0 styck 7%
Kycklingfond konc. 1.5 msk 4%
Vatten 2.0 dl 0%
Sås:
Crème fraiche mini } 2.0 dl 10%
Strösocker 1.0 msk 4%
Ättikssprit 12% 1.0 msk 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 34%
Kockskolan:
Om kastruller > Äts ej
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Skala och tärna morötter. Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka dill.
- Koka upp vatten+fond i kastrull eller gryta. Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 minuter. Lägg i kycklingen och låt koka upp och låt sedan sjuda i cirka 5 minuter.
- Sås: Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.
Kockens kommentar
Kokt kyckling är billig och hälsosam mat. Förr innan gödkycklingen tid var kokt höna vanligt som söndagsmiddag. Läs mer > Om höns, kyckling.
Alternativ
Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤
Liknande recept som Dillkyckling i sötsur sås
-
Kokt höna eller kyckling med ris och curry
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dillkyckling i sötsur sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt kyckling i dillsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blanquette de poulet, stuvad kyckling
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt champinjonkyckling
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklinggryta med tomatsås och bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan