Dryck till kryddig fågelrätt

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.

25 matchande recept inom kryddig fågelrätt

Vin till mager, kryddig fågelrätt

Kryddiga fågelrätter kräver viner med relativt mycket smak för att inte försvinna helt i kombination. Ett generöst fruktigt vin brukar komplettera kryddiga smaker fint, oavsett om det är rött, rosa eller vitt. Är maten dessutom lite het går det utmärkt att välja ett vin med liten sötma vilken då upplevs mindre söt i kombination med maten.

Öl till mager, kryddig fågelrätt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.