Dryck till syrlig fågelrätt
I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.
14 matchande recept inom syrlig fågelrätt
-
Mousserat torrt rosévin
369 kr, Nr 7495
-
Torrt friskt vitt vin
51 kr, Nr 6647
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2295
-
Torrt friskt vitt vin
Nigl Alte Reben Grüner Veltliner
199 kr, Nr 90219 TF
-
Mjukt rött vin
66 kr, Nr 22951
-
Ljust veteöl
15 kr, Nr 1563
Vin till mager fågelrätt med syrlig smak
Till syrliga fågelrätter fungerar smakrika, friska vita eller rosa viner alternativt ett mjukare rött. Gemensamt bör vara en frisk syra vilken i kombination med maten upplevs mildare samt att vinets fruktighet förstärks. En liten strävhet i vinet är inte något hinder då syrligheten rundar av denna.
Öl till mager fågelrätt med syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig fågelrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.