Dryck till fågelrätt med lätt beska

Beska i fågelrätter är sällsynt och skapas som regel av rikligt med besk färsk sallad till maten.

2 matchande recept inom fågelrätt med lätt beska

Vin till mager fågelrätt med lätt beska

När det gäller beska smaker i mat så bör vi tänka på att i kombination med vin förstärks beska, sötma, strävhet och hetta. Således bör vi istället välja ett vin med mycket syra där vinet, tillsammans med beskan i maten, upplevs fruktigare.

Öl till mager fågelrätt med lätt beska

Besk mat kan, liksom för vin, skapa smakproblem ihop med beska öl. Besk öl förstärker beskan (och sötman) i maten och kan ge metallisk smak. Generellt fungerar dock öl bättre än vin. Bäst passar lätta, milda och syrliga öl, gärna alkoholstarka, till besk mat. Till mager besk fågelrätt rekommenderas ett lätt eller medelfylligt öl med ringa beska, med fördel ett syrliga öl.