Dryck till kryddig fågelrätt
Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.
25 matchande recept inom kryddig fågelrätt
-
Mousserande vitt vin
69 kr, Nr 7735
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 12419
-
Torrt smakrikt vitt vin
89 kr, Nr 2032
-
Smakrikt rött vin
64 kr, Nr 2180 EKO
-
Ljus lättare ale
14 kr, Nr 1668
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
Vin till mager, kryddig fågelrätt
Kryddiga fågelrätter kräver viner med relativt mycket smak för att inte försvinna helt i kombination. Ett generöst fruktigt vin brukar komplettera kryddiga smaker fint, oavsett om det är rött, rosa eller vitt. Är maten dessutom lite het går det utmärkt att välja ett vin med liten sötma vilken då upplevs mindre söt i kombination med maten.
Öl till mager, kryddig fågelrätt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.