Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvfilé skiva 2 cm

8.0 

styck

Paprikapulver

 

 

Salt och peppar

 

 

Vetemjöl till panering

1.0 

msk

Smör till stekning

4.0 

msk

 

Champinjoner färska

250.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

Portvin

0.5 

dl

Citronjuice

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Gul lök hackad

2.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Vatten

5.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Persilja finhackad

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3113 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 491 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvfilé skiva 2 cm 8.0 styck 27%

Paprikapulver 0%

Salt och peppar 0%

Vetemjöl till panering 1.0 msk 1%

Smör till stekning 4.0 msk 12%

 

Champinjoner färska 250.0 gram 2%

Vispgrädde 2.0 dl 23%

Portvin 0.5 dl 2%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 29%

Gul lök hackad 2.0 msk 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Vatten 5.0 dl Äts ej

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 3%

Persilja finhackad 0.5 dl 0%

Tillagning (40 min )

  1. Platta ut filéerna till ca 1 cm tjocka. Klappa in paprikapulver, salt och peppar. Vänd i vetemjöl. Skiva champinjonerna.
  2. Pilaffris: Skala och finhacka lök. Fräs löken i smör på medelhög värme i kastrull ca 3 minuter utan att bränna. Tillsätt ris och låt fräsa i 5 minuter.
  3. Häll på vatten+fond. Låt småkoka under lock tills vattnet har kokat in (ca 15 min). Finhacka  persilja och vitlök samt tillsätt.  Salta och rör ner smör före servering.
  4. Stek köttet i smör på medelhög värme, tills vacker gulbrun yta (2 minuter på var sida). Köttet skall vara en aning rosa inuti. Ta ur.
  5. Stek svamp i cirka 5 minuter. Tillsätt portvin och grädde. Sänk värmen och låt småkoka i cirka 10 minuter. Tag av från plattan och rör ner smör. Smaka av med salt, peppar och citron.
  6. Lägg upp och garnera med persilja.

Kockens kommentar

Receptet hämtat från Parisrestaurangen Maxims klassiske kökschef monsieur Barth. En äkta fransk matkonstnär, som var noga med kvalitet, smak och konsistens, men som inte brydde sig om "krusiduller". Receptet som begrepp förekommer i Sverige men inte i Frankrike, trots att det kommer därifrån.

Fler recept inom Kalvfilé, kalvbiff

Liknande recept som Kalvfilé Maxim