Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1079 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 22%
Fett: 7%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvfilé hel bit 800.0 gram 78%
Matolja till stekning 2.0 msk 22%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 4 tim )
- Sätt ugnen på 100-125ºC.
- Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
- Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.
- Sätt in i ugnen till innertemperatur 58-60ºC. Tillagningstid cirka 2 timmar.
- Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.
- Sätt på grillen och förbered tillbehör.
- Skär köttet i tjocka portionsbitar. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.
Kockens kommentar
Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.
Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet och det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.
Passar till
Fler recept inom Kalvfilé, kalvbiff
Liknande recept som Grillad kalvfilé på bästa sätt
-
Saltimbocca alla Romana, en italiensk klassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalvfilé Maxim
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kalvfilé på bästa sätt
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvbiff med timjan och rosmarin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan