Dryck till neutral kalvköttsrätt
Kalvkött har neutral smak och tillbehören i recept är ofta neutrala för att matcha det finstämda köttet. Skillnaden mot t.ex. salt kalvköttsrätt kan vara hårfin.
4 matchande recept inom neutral kalvköttsrätt
-
Mousserat torrt rosévin
99 kr, Nr 7701
-
Torrt smakrikt vitt vin
97 kr, Nr 6538
-
Mjukt rött vin
57 kr, Nr 2337
-
Kryddigt rött vin
129 kr, Nr 5447
-
Ljus medium lager
16 kr, Nr 1335
-
Ljus medium ale
15 kr, Nr 1678
Vin till mager kalvköttsrätt med neutral smak
Till magra kalvrätter med neutral smak fungerar röda eller rosa viner i mildare, mjuk eller medelfyllig stil. Vinet bör inte ha alltför hög smakintensitet för att inte riskera att ta över rätten helt. Dock kan smakintensiteten på vinet ökas något ifall vi väljer vitt vin.
Öl till mager kalvköttsrätt med neutral smak
Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst.För starka smaker i såväl tillbehör som dryck dödar lätt de finstämda, sofistikerade smakerna i kalv- och dilammskött. Till dessa rätter väljs bäst lättare och mildare ölsorter.