Dryck till smakrik kalvköttsrätt
Kalvköttsrätter är ofta smakrika pga av tillbehören. Dessa är dock vanligtvis milt smakrika för att inte dominera över det finstämt milda köttet.
7 matchande recept inom smakrik kalvköttsrätt
-
Torr vit champagne
Champagne de Venoge Brut Blanc de Noirs
319 kr, Nr 7872
-
Torrt druvigt vitt vin
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
94 kr, Nr 5244
-
Torrt smakrikt vitt vin
139 kr, Nr 5657
-
Kryddigt rött vin
99 kr, Nr SB 22300
-
Smakrikt rött vin
135 kr, Nr 2070
-
Ljus medium ale
18 kr, Nr 1600
Vin till mager, smakrik kalvköttsrätt
Medelfylliga- till fylliga smakrika viner med syra och strävhet fungerar fint till smakrik kalv. Tänk dock på att det många gånger är valet av tillbehör som styr det smakrika i rätten vilket gör att hänsyn måste tas till dessa. Är de av saltare karaktär fungerar viner med tydlig syra eller strävhet vilka då balanseras av maten och upplevs rundare respektive mjukare. Sötare tillbehör kräver istället fruktighet och i vissa fall t.o.m lite sötma för att bli en lyckad smakkombination. Sötma i mat förstärker annars både syran och strävheten i vinet.
Öl till mager, smakrik kalvköttsrätt
Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till mager, smakrik lammrätt rekommenderas medelfylliga, smakrika och medelbeska ljusa eller mörka öl.