Kalvbiff med timjan och rosmarin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalvbiff med timjan och rosmarin

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalvytterfilé hel bit

800.0 

gram

el. ryggbiff

 

 

Olivolja

0.5 

dl

Timjan

1.0 

msk

Rosmarin

1.0 

msk

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1359 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 11%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 182 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvytterfilé hel bit 800.0 gram 72%

el. ryggbiff 0%

Olivolja 0.5 dl 28%

Timjan 1.0 msk 0%

Rosmarin 1.0 msk 0%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Gnid in köttet med olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, flingsalt och svartpeppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja på hög värme. Bryn köttet hastigt runt om.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer. Stek i ugnen till innertemperatur 55-65°C för rosa till medium stekt. Det tar 45-60 minuter beroende på stekgrad och köttets tjocklek.
  5. Skiva köttet tunt. Garnera med något grönt.

Passar till

Potatismos

Salsa tomatillo

Fler recept inom Kalvfilé, kalvbiff

Liknande recept som Kalvbiff med timjan och rosmarin