Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1359 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvytterfilé hel bit 800.0 gram 72%
el. ryggbiff 0%
Olivolja 0.5 dl 28%
Timjan 1.0 msk 0%
Rosmarin 1.0 msk 0%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Så ugnslagas biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Gnid in köttet med olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, flingsalt och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna med olja på hög värme. Bryn köttet hastigt runt om.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer. Stek i ugnen till innertemperatur 55-65°C för rosa till medium stekt. Det tar 45-60 minuter beroende på stekgrad och köttets tjocklek.
- Skiva köttet tunt. Garnera med något grönt.
Passar till
Fler recept inom Kalvfilé, kalvbiff
Liknande recept som Kalvbiff med timjan och rosmarin
-
Saltimbocca alla Romana, en italiensk klassiker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalvfilé Maxim
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kalvfilé på bästa sätt
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvbiff med timjan och rosmarin
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan