För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: CucinacoNoi

Saltimbocca alla Romana, en italiensk klassiker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvinnanlår skiva 1 cm

4.0 

styck

Parmaskinka skivad

8.0 

skivor

Salvia färsk

8.0 

blad

Vetemjöl

4.0 

gram

Smör+olja till stekning

2.0 

msk

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Vatten

0.5 

dl

Svartpeppar grovmald

1.0 

krm

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Pasta torr

400.0 

gram

Grönsallad

200.0 

gram

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2544 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 522 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvinnanlår skiva 1 cm 4.0 styck 25%

Parmaskinka skivad 8.0 skivor 9%

Salvia färsk 8.0 blad 0%

Vetemjöl 4.0 gram 1%

Smör+olja till stekning 2.0 msk 8%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Vatten 0.5 dl 0%

Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Pasta torr 400.0 gram 57%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 2%

 

Kockskolan:

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Banka ut köttskivorna till 1/2-cm tjocklek. Mal svartpeppar över. Salt behövs inte för att skinkan är salt. Täck med tunna skivor skinka. Lägg på en eller två salviablad. Fäst med tandpetare samman bladen med skinkan och köttet.
  2. Förbered sallad. Klyfta citron.
  3. Häll vetemjöl på en tallrik. Tryck lätt ner köttsidan i vetemjöl, vilket ger stekytan ett skyddande lager. Skaka av överflödigt mjöl.
  4. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av, tillsätt lite smör och smaka av med salt.
  5. Hetta upp smör och olja i stekpanna på medelvärme. När smöret slutat fräsa, lägg i köttet med köttsidan nedåt. Sänk samtidigt värmen något.  Låt steka i cirka 2 minuter. Skaka på pannan så att köttet inte fastnar i botten. Köttet vänds inte i detta recept, men det kan man göra.
  6. Höj till hög värme och tillsätt vin. Låt det koka ner till hälften. Ta bort tandpetarna och lägg upp köttet.
  7. Tillsätt lite vatten i pannan. Värm på och rör om.
  8. Servera kött med sås, pasta, någon grönsak och citronklyftor.

Kockens kommentar

En klassisk italiensk rätt, så god att den "hoppar in i munnen" (ital. saltare = hoppa över, bocca = mun). Klassisk saltimbucco görs av kalvkött (innanlår), men recept med kalvfilé, fläsk- eller kycklingkött finns också. Salviablad skall ingå liksom (lufttorkad) skinka och torrt vitt vin och/eller marsala starkvin. Köttet kan rullas ihop med skinkan och salvian på insidan, eller så lägger man två skivor mot varandra med skinka och salvia emellan. Bästa resultat får man på italienskt vis där köttet bara steks på en sida (se film Saltimbucco alla romana > Om schnitzel), eller klicka på bildkällan CusinacoNoi ovan.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kalvfilé, kalvbiff

Liknande recept som Saltimbocca alla Romana, en italiensk klassiker