För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Aubergine, köttfärs och zuccinigratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Nötfärs mager

600.0 

gram

Aubergine

1.0 

st stor

Zucchini

1.0 

st stor

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Chilifrukt röd

1.0 

st liten

Soltorkade tomater

6.0 

styck

Champinjoner färska

300.0 

gram

Krossade tomater

1.0 

burk

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Paprika grön

2.0 

styck

Morot stor

2.0 

styck

Salt till smaksättning

 

 

Paprikapulver

1.0 

tsk

Peppar till smaksättning

 

 

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Riven ost

1.5 

dl

Tomater

3.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2315 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 506 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs mager 600.0 gram 47%

Aubergine 1.0 st stor 5%

Zucchini 1.0 st stor 3%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Chilifrukt röd 1.0 st liten 0%

Soltorkade tomater 6.0 styck 2%

Champinjoner färska 300.0 gram 3%

Krossade tomater 1.0 burk 4%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 14%

Paprika grön 2.0 styck 2%

Morot stor 2.0 styck 5%

Salt till smaksättning 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Peppar till smaksättning 0%

Olivolja till stekning 0.5 msk 2%

Riven ost 1.5 dl 9%

Tomater 3.0 styck 2%

Kock:

Tillagning

  1. Stek färsen och krydda med paprika, salt och peppar
  2. Lägg i champinjonerna, vitlöken (krossad), soltorkade tomater (strimlade), chilin (smått hackad) och den tärnade paprikan. Stek tills champinjonerna är färdiga och paprikan mjuk.
  3. Häll i tomatkross och grädde. Låt koka ihop en stund.
  4. Lägg först ett lager tunna aubergine och zuccinislantar i en lätt smord (stor) ugnsform. Riv morötterna i grova strimlor och strö över.
  5. Lägg köttfärsblandningen ovanpå första lagret grönsaker och över det ett lager med aubergine och zucciniskivor.Överst Skivade färska tomater och sist riven ost.
  6. Ugn 200 grader, ca 35-40 minuter
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Aubergine, köttfärs och zuccinigratäng