
Aubergine, köttfärs och zuccinigratäng
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2315 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs mager 600.0 gram 47%
Aubergine 1.0 st stor 5%
Zucchini 1.0 st stor 3%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Chilifrukt röd 1.0 st liten 0%
Soltorkade tomater 6.0 styck 2%
Champinjoner färska 300.0 gram 3%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 14%
Paprika grön 2.0 styck 2%
Morot stor 2.0 styck 5%
Paprikapulver 1.0 tsk 0%
Olivolja till stekning 0.5 msk 2%
Riven ost 1.5 dl 9%
Tomater 3.0 styck 2%
Tillagning
- Stek färsen och krydda med paprika, salt och peppar
- Lägg i champinjonerna, vitlöken (krossad), soltorkade tomater (strimlade), chilin (smått hackad) och den tärnade paprikan. Stek tills champinjonerna är färdiga och paprikan mjuk.
- Häll i tomatkross och grädde. Låt koka ihop en stund.
- Lägg först ett lager tunna aubergine och zuccinislantar i en lätt smord (stor) ugnsform. Riv morötterna i grova strimlor och strö över.
- Lägg köttfärsblandningen ovanpå första lagret grönsaker och över det ett lager med aubergine och zucciniskivor.Överst Skivade färska tomater och sist riven ost.
- Ugn 200 grader, ca 35-40 minuter
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Aubergine, köttfärs och zuccinigratäng
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan