För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kålpudding med ris och rårörda lingon

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitkål ansad

1.0 

kilo

Sirap mörk

3.0 

msk

Rundkornigt grötris

0.5 

dl

Mjölk

2.5 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Blandfärs

600.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Smör till stekning

3.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Lingon

2.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

el. lingonsylt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 738

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2952 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 1.0 kilo 10%

Sirap mörk 3.0 msk 7%

Rundkornigt grötris 0.5 dl 5%

Mjölk 2.5 dl 5%

Gul lök 1.0 styck 2%

Blandfärs 600.0 gram 39%

Ägg 3.0 styck 7%

Smör till stekning 3.0 msk 10%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Lingon 2.0 dl 2%

Strösocker 1.0 dl 13%

el. lingonsylt 0%

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj grötris och koka med mjölk i cirka 10 minuter tills vattnet sugits upp. Låt svalna.
  3. Ansa vitkål och skär i små bitar. Skala och finhacka lök.
  4. Stek kålen i smör på medelhög värme cirka 5 minuter. Stek i omgångar och vänd den i pannan flera gånger så att den inte svartbränns. Ringla över sirap.
  5. Fräs löken glansig utan att bränna i smör på medelvärme.
  6. Blanda färs, lök, ris, ägg, salt och peppar.
  7. Smörj en ugssäker form. Lägg hälften av kålen i botten på formen. Bred ut färsblandningen över. Fördela resten av kålen överst.
  8. Grädda i ugnen cirka 45 minuter.
  9. Rör ihop lingon och socker. Servera till kålpuddingen.

Kockens kommentar

Färskfrysta lingon (finns att köpa i butik) går lika bra att använda lättinade, eller så köper man färdiga rårörda lingon. Färska/frysta ger en härlig, syrlig friskhet, vilket inte butiksvarianten ger. Passa på att köpa färska lingon på hösten och frys in.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Kålpudding med ris och rårörda lingon