Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 738

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2952 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitkål ansad 1.0 kilo 10%
Sirap mörk 3.0 msk 7%
Rundkornigt grötris 0.5 dl 5%
Mjölk 2.5 dl 5%
Gul lök 1.0 styck 2%
Blandfärs 600.0 gram 39%
Ägg 3.0 styck 6%
Smör till stekning 3.0 msk 10%
Tillbehör:
Lingon 2.0 dl 2%
Strösocker 1.0 dl 13%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skölj grötris och koka med mjölk i cirka 10 minuter tills vattnet sugits upp. Låt svalna.
- Ansa vitkål och skär i små bitar. Skala och finhacka lök.
- Stek kålen i smör på medelhög värme cirka 5 minuter. Stek i omgångar och vänd den i pannan flera gånger så att den inte svartbränns. Ringla över sirap.
- Fräs löken glansig utan att bränna i smör på medelvärme.
- Blanda färs, lök, ris, ägg, salt och peppar.
- Smörj en ugssäker form. Lägg hälften av kålen i botten på formen. Bred ut färsblandningen över. Fördela resten av kålen överst.
- Grädda i ugnen cirka 45 minuter.
- Rör ihop lingon och socker. Servera till kålpuddingen.
Kockens kommentar
Färskfrysta lingon (finns att köpa i butik) går lika bra att använda lättinade, eller så köper man färdiga rårörda lingon. Färska/frysta ger en härlig, syrlig friskhet, vilket inte butiksvarianten ger. Passa på att köpa färska lingon på hösten och frys in.Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Kålpudding med ris och rårörda lingon
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan