Dryck till köttfärsrätt med sötma

Köttfärsrätter är mestadels smakrika måltider, men kan ibland vara lättsamma och sötaktiga. Sötman är som regel tack vare söta tillbehör som lingonsylt vilket är ett vanligt tillbehör till köttfärsrätter.

6 matchande recept inom köttfärsrätt med sötma

Vin till mager köttfärsrätt med sötma

Köttfärsrätter med sötma fungerar bra med röda viner som har generös fruktighet men utan alltför stor strävhet. Fruktigheten behövs för att matcha de sötare smakerna och ett mjukare vin är att föredra då ett alltför strävt vin upplevs ännu strävare ihop med sötma. Beroende på tillbehör, som såser, kan även ett vitt vin fungera men behöver då vara av fylligare karaktär för att inte upplevas som alltför tunt.

Öl till mager köttfärsrätt med sötma

Öl passar sällan till riktigt söt mat. Sötma i mat gör att öl verkar torrare, beskare och syrligare. Söt mat kräver söta drycker och öl är som regel inte söt. Bortsett från efterrätter är maträtter emellertid sällan kraftigt söta, utan viss sötma förekommer vanligtvis i form av tillbehör och då brukar öl fungera bra. Bäst fungerar fylliga och alkoholstarka öl med ringa eller begränsad beska. Finns viss sötma i ölet är det till fördel.