Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 240
 
    
                Kcal / portion: 744
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2974 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 400.0 gram 24%
Rödlök 1.0 styck 2%
Paprika röd 2.0 styck 3%
Ägg 4.0 styck 8%
Grädde 4.0 dl 48%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Timjan färsk 1.0 kruka 1%
Olivolja till stekning 0.5 dl 13%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva rödlök. Kärna ut och strimla paprikan. Finhacka timjan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök paprika och timjan. Fräs utan att bränna tills det har mjuknat. Lägg i färsen och salta och peppra. Stek till färsen har fått färg.
- Lägg färs och paprikablandning i en ugnsfast form.
- Vispa ägg, grädde och sambal. Slå i formen.
- Grädda cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Frittata är en italiensk äggbaserad paj fylld på olika sätt med kött, ost, grönsaker, pasta med mera.
Passar till
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Frittata med färs och paprika
- 
                
                    Klassisk köttfärslimpaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Kålpudding, klassisk svensk husmanskostTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Cottage pie, engelsk nötfärspajTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Shepherds pie - Fåraherdens pajTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Grekisk moussaka, auberginegratängTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Frittata med färs och paprikaTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Kålpudding med ris och rårörda lingonTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    KåldolmarTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kålruletter, norska kåldolmarTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pastejig köttfärslimpa med svampTid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              