Frittata med färs och paprika

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frittata med färs och paprika

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

400.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Paprika röd

2.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Grädde

4.0 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Timjan färsk

1.0 

kruka

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Antè Barbera d´Asti

Mjukt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2974 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 310 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 400.0 gram 24%

Rödlök 1.0 styck 2%

Paprika röd 2.0 styck 3%

Ägg 4.0 styck 8%

Grädde 4.0 dl 48%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Timjan färsk 1.0 kruka 1%

Olivolja till stekning 0.5 dl 13%

Salt 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva rödlök. Kärna ut och strimla paprikan. Finhacka timjan.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök paprika och timjan. Fräs utan att bränna tills det har mjuknat. Lägg i färsen och salta och peppra. Stek till färsen har fått färg.
  4. Lägg färs och paprikablandning i en ugnsfast form.
  5. Vispa ägg, grädde och sambal. Slå i formen.
  6. Grädda cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Frittata är en italiensk äggbaserad paj fylld på olika sätt med kött, ost, grönsaker, pasta med mera.

Passar till

Tomat- & avokadosallad

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Frittata med färs och paprika