För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pastejig köttfärslimpa med svamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandfärs

400.0 

gram

Leverpastej bredbar

100.0 

gram

Svamp

225.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Ketchup

2.0 

msk

Tabasco röd

2.0 

stänk

Salt

1.5 

tsk

Peppar

1.0 

krm

Matfett till ugnsform

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grädde

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Inlagd färsk gurka

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

Pastejgryta >

 

 

Om chilisåser >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 361 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 400.0 gram 39%

Leverpastej bredbar 100.0 gram 15%

Svamp 225.0 gram 3%

Äggula 2.0 styck 5%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 8%

Vatten 1.0 dl 0%

Ketchup 2.0 msk 2%

Tabasco röd 2.0 stänk 0%

Salt 1.5 tsk 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Matfett till ugnsform 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 28%

Grädde 0%

Smör normalsaltat 0%

Inlagd färsk gurka 0%

 

Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Pastejgryta > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Om paté > Äts ej

Tillagning (55 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Finstrimla leverpastejen om konsistensen är fast. Finhacka svamp.
  3. Blanda i en bunke leverpastej med grädde och vatten. Rör ner ägg, färs, ketchup och tabasco. Blanda väl. Salta och peppra. Rör ner svampen.
  4. Smörj en ugnsfast form med matfett. Tryck ner färsen i formen om det är en mindre patéform som på bilden, eller forma den till en limpa. Dekorera gärna med svamp. Sätt in utan lock lågt i ugn i 45-50 minuter.
  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Skysås: Tag ur färsen ur formen. Sila och smaka av skyn med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite grädde eller smör.

Kockens kommentar

Leverpastejen kan vara mjuk eller fast. Det senare ger viss patékänsla. Välj vildsvamp för extra patékaraktär. Denna köttfärs­limpa kan med fördel även ätas som kall paté till exempel som skivad förrätt eller på smörgås med gurka.

alternativa tillbehör

Senapspotatis

Sötpotatismos

Heminlagd ättiksgurka

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Pastejig köttfärslimpa med svamp