Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blandfärs 400.0 gram 39%
Leverpastej bredbar 100.0 gram 15%
Svamp 225.0 gram 3%
Äggula 2.0 styck 5%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 8%
Vatten 1.0 dl 0%
Ketchup 2.0 msk 2%
Tabasco röd 2.0 stänk 0%
Salt 1.5 tsk 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 28%
Grädde 0%
Kockskolan:
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Pastejgryta > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Om paté > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Finstrimla leverpastejen om konsistensen är fast. Finhacka svamp.
- Blanda i en bunke leverpastej med grädde och vatten. Rör ner ägg, färs, ketchup och tabasco. Blanda väl. Salta och peppra. Rör ner svampen.
- Smörj en ugnsfast form med matfett. Tryck ner färsen i formen om det är en mindre patéform som på bilden, eller forma den till en limpa. Dekorera gärna med svamp. Sätt in utan lock lågt i ugn i 45-50 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Skysås: Tag ur färsen ur formen. Sila och smaka av skyn med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite grädde eller smör.
Kockens kommentar
Leverpastejen kan vara mjuk eller fast. Det senare ger viss patékänsla. Välj vildsvamp för extra patékaraktär. Denna köttfärslimpa kan med fördel även ätas som kall paté till exempel som skivad förrätt eller på smörgås med gurka.
alternativa tillbehör
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Pastejig köttfärslimpa med svamp
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan