Heminlagd ättiksgurka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Heminlagd ättiksgurka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Gurka

1.0 

styck

Ättikssprit 12% }

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Vatten

3.0 

dl

Persilja finhackad

1.0 

dl

 

Tillbehörsalternativ:

 

Senapsfrö

1.0 

msk

Vitpeppar nymald

0.5 

krm

Salt

1.0 

krm

Dill finhackad

 

 

 

Kockskolan:

 

Om inlagd gurka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 13

Kcal / portion: 6

GBR (GI) / port: 0

Recept: 52 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 48 gram)

Ingredienser

Visa:

Gurka 1.0 styck 96%

Ättikssprit 12% } 1.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

Persilja finhackad 1.0 dl 4%

 

Tillbehörsalternativ:

Senapsfrö 1.0 msk Äts ej

Vitpeppar nymald 0.5 krm Äts ej

Salt 1.0 krm Äts ej

Dill finhackad Äts ej

 

Kockskolan:

Om inlagd gurka > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Blanda en 123-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Värm upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skala gurkan på längden, lite slarvigt så att en del mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (osthyvel fungerar väl).
  3. Lägg i skål, fyll på med lag. Fyll på med vatten om inte lagen täcker gurkan. Finhacka rikligt med persilja och häll över.
  4. Låt stå minst 1 timme i kylskåp före servering, helst över natt. Hållbar i flera veckor i kylskåpet.

Kockens kommentar

Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd). Läs mer > Om inlagd gurka.

Passar till

Klassisk oxbringa

Sjömansbiff

Alternativ: Pressgurka

Alternativ: Mormors inlagda ättiksgurka

Hemsyltad asiagurka

Alternativ: Saltgurka

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Heminlagd ättiksgurka