Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 2
Recept: 449 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 14%
Vitvinsvinäger 2.5 dl 10%
Strösocker 6.0 msk 76%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Skala och skiva rödlök. Mosa oregano.
- Blanda alla marinadingredienserna i en plastpåse (eller i skål).
- Låt stå i 6 timmar i rumstemperatur och sedan i kyl över natt.
Kockens kommentar
Marinaden kan stå kallt i upp till en vecka. Syrlig lök passar både till kött- och fiskrätter.
Passar till
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Marinerad syrlig lök
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan