Marinerad syrlig lök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad syrlig lök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödlök

1.0 

styck

Vitvinsvinäger

2.5 

dl

Strösocker

6.0 

msk

Oregano torkad

1.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Vatten

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 2

Recept: 449 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 144 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödlök 1.0 styck 14%

Vitvinsvinäger 2.5 dl 10%

Strösocker 6.0 msk 76%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Vatten 1.0 dl 0%

Tillagning (10 min + 10 tim )

  1. Skala och skiva rödlök. Mosa oregano.
  2. Blanda alla marinad­ingredienserna i en plastpåse (eller i skål).
  3. Låt stå i 6 timmar i rumstemperatur och sedan i kyl över natt.

Kockens kommentar

Marinaden kan stå kallt i upp till en vecka. Syrlig lök passar både till kött- och fiskrätter.

Passar till

Fläskkött i bananblad

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Marinerad syrlig lök