Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 78
 
    
                Kcal / portion: 112
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 449 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 14%
Vitvinsvinäger 2.5 dl 10%
Strösocker 6.0 msk 76%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Skala och skiva rödlök. Mosa oregano.
- Blanda alla marinadingredienserna i en plastpåse (eller i skål).
- Låt stå i 6 timmar i rumstemperatur och sedan i kyl över natt.
Kockens kommentar
Marinaden kan stå kallt i upp till en vecka. Syrlig lök passar både till kött- och fiskrätter.
Passar till
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Marinerad syrlig lök
- 
                
                    Heminlagd ättiksgurkaTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    PressgurkaTid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI 
- 
                
                    Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlagTid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslagTid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Inlagd chardonnaygurka med sambal oelekTid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Hemsyltad asiagurka (asiegurka)Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Asiagurka, syltgurka på gammalt visTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Marinerad syrlig lökTid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad surkålTid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Marinerade rödbetorTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              