Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1091 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 11%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 5.0 st stora 31%
Vatten 0.5 dl 0%
Olivolja 1.0 dl 69%
Vinäger 1.5 msk 1%
Havssalt 0%
Vitpeppar 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Tvätta rödbetorna rena. Skär av blasten. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att betorna täcks.
- Koka betorna nästan mjuka under lock på medelvärme i 15-60 minuter. Späda vår 15-20, vinter 45-60, skurna vinter 20-30 minuter. Känn med sticka (=fast men inte stumt).
- Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Skär i skivor eller kuber och lägg upp på serveringsfat.
- Blanda olja, vinäger, örtkrydda, vatten. Häll det över betorna. Strö över havssalt eller annan grövre salt och dra några varv med vitpepparkvarn över.
Kockens kommentar
Marinerade rödbetor passar till stekt kött och korv. Är också en bra ingrediens i olika förrätter. Rödbetor har starkt färgämne. Är skalet oförstört färgar de inte. Använd plasthandske för att inte få röda fingrar.
Passar till
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Marinerade rödbetor
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan