Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 46

Kcal / portion: 48

GBR (GI) / port: 2
Recept: 479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Asiagurka färsk 1.0 kilo 90%
eller %
Druvgurka färsk 8.0 styck Äts ej
Vatten 10.0 dl Äts ej
Absolut ren ättika 24% 0.5 dl 10%
eller %
Ättika 12% 1.0 cl Äts ej
Strösocker 1.0 kilo Äts ej
Kanelstång 1.0 styck Äts ej
Ingefära färsk 20.0 gram Äts ej
Tillvalsalternativ:
Kockskolan:
Om inlagd gurka > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala gurka. Skär på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär i bitar. Skala ingefära och skär i bitar. Lägg i kastrull.
- Tillsätt vatten, ättika, socker, kanel och ingefära. Låt koka upp. Rör om så att sockret löser upp sig. Ta av från värmen och låt svalna.
- Häll upp i burkar med tätslutande lock. Ställ kallt. Lång hållbarhet.
- Servera till en härlig köttgryta eller kötträtt.
Kockens kommentar
Gourmetmorsan: Den ligger där fortfarande, i mina föräldrars kök, den där receptboken från min mormor. Recepten skrivna med den finaste skrivstil, där några sidor sjunger på sista versen. Häromdagen hade mamma gjort ett recept ur just den här receptboken, och det var inlagt gurka med smak av kanel och ingefära. Åh det var såååå otroligt gott!Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan