Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 13

Kcal / portion: 6

GBR (GI) / port: 0
Recept: 52 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Slanggurka 1.0 styck 96%
Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Salt Äts ej
Persilja finhackad 1.0 dl 14%
Kockskolan:
Om inlagd gurka > Äts ej
Kock: Sv. Institutet SI
Tillagning (15 min + 5 tim )
- Skala gurkan på längden, lite slarvigt så att en del mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (osthyvel fungerar väl).
- Salta lätt på gurkan och lägg i ett durkslag eller såll med en tyngd ovanpå. Låt ligga några timmar.
- Blanda en 123-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Värm upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.
- Skölj av saltet och lägg gurkan i en skål. Häll på lagen. Fyll på med vatten om inte lagen täcker gurkan. Hacka persilja och strö över. Ställ kallt gärna i flera timmar, helst över natt. Hållbar i flera veckor i kylskåpet.
Kockens kommentar
Passar till allehanda kött-, köttfärs- och fiskrätter. En enklare variant är att hoppa över pressmomentet, se recept > Inlagd ättiksgurka. Läs mer > Om inlagd gurka.
Passar till
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Pressgurka
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan