Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Slanggurka

1.0 

styck

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Vatten

3.0 

dl

Salt

 

 

Persilja finhackad

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om inlagd gurka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 13

Kcal / portion: 6

GBR (GI) / port: 0

Recept: 52 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 48 gram)

Ingredienser

Visa:

Slanggurka 1.0 styck 96%

Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

Salt Äts ej

Persilja finhackad 1.0 dl 14%

 

Kockskolan:

Om inlagd gurka > Äts ej

Tillagning (15 min + 5 tim )

  1. Skala gurkan på längden, lite slarvigt så att en del mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (osthyvel fungerar väl).
  2. Salta lätt på gurkan och lägg i ett durkslag eller såll med en tyngd ovanpå.  Låt ligga några timmar.
  3. Blanda en 123-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Värm upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.
  4. Skölj av saltet och lägg gurkan i en skål. Häll på lagen. Fyll på med vatten om inte lagen täcker gurkan. Hacka persilja och strö över. Ställ kallt gärna i flera timmar, helst över natt. Hållbar i flera veckor i kylskåpet.

Kockens kommentar

Passar till allehanda kött-, köttfärs- och fiskrätter. En enklare variant är att hoppa över pressmomentet, se recept > Inlagd ättiksgurka. Läs mer > Om inlagd gurka.

Passar till

Kall inkokt lax

Oxbringa

Alternativ: Inlagd ättiksgurka

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Pressgurka