Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 57

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 3
Recept: 630 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Asiagurka konserv 1.0 kilo 68%
Dillkronor } 5.0 styck Äts ej
Senapsfrön gula 2.0 msk 19%
Vit- el. svartpeppar 1.0 msk 4%
Chilifrukt färsk 2.0 styck 2%
Atamon %
Tillvalsalternativ:
Pepparrot 4.0 cm 6%
Saltlag:
Salt 2.0 dl Äts ej
Vatten 2.0 liter Äts ej
Ättikslag:
Ättikssprit 12% 2.0 dl Äts ej
Strösocker 3.0 dl Äts ej
Vatten 4.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Om inlagd gurka > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 1 tim )
- Förbered: Rengör ordentligt konserveringsburkar eller en stor kruka. Sterilisera i kokande vatten om gurkorna skall sparas länge. Skölj sedan ur med Atamon som motverkar mögel och jäsning (läs mer > klicka på ingrediensen).
- Skala asiagurka. Dela den på mitten och skrapa ut kärnhuset med en sked. Skär gurkan i cirka 1 centimeter tjocka och 4-5 centimeter långa skivor. Skiva chili och skölj av dillkronorna.
- Saltlag: Blanda salt med vatten och rör om tills saltet lösts upp. Lägg gurkorna i saltlag som skall täcka. Låt stå ett dygn.
- Ättikslag: Koka upp ingredienserna.
- Varva gurkor, dillkronor, senapsfrön och eventuella övriga ingredienser i burkarna. Häll på lagen som måste täcka gurkorna. Förslut kärlet med lock eller dubbel plastfilm.
- Förvaring: Låt gurkorna helst stå och dra i en månad innan konsumtion. Förvara gurkorna mörkt och svalt, gärna i kylskåp. Rätt hanterat är gurkorna hållbara i många månader. Har mögel utvecklats kastas gurkorna.
Kockens kommentar
Asiagurka är en variant av vanlig grön gurka (läs mer > klicka på ingrediensen). En asiagurka till inläggning skall ha mild smak, bittra bör undvikas. Förr använde man pepparrot skuren i mindre bitar i stället för chilifrukt. Läs mer > Om inlagd gurka.Alternativ
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan