Älggulasch, älgragu

Foto: Spisa.nu ¤

Älggulasch, älgragu

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älgytterlår

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Majsolja

2.0 

msk

Paprikapulver

1.0 

msk

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Vatten

3.0 

dl

Potatis

8.0 

styck

Tomatpuré konserv

1.0 

dl

Rött vin

1.0 

dl

Chorizokorv svensk

1.0 

styck

Kummin mald

0.5 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Creme fraiche

 

 

Persilja till garnering

 

 

Pain riche

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om gulasch >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 777

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3109 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 589 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgytterlår 800.0 gram 26%

Gul lök 2.0 styck 3%

Majsolja 2.0 msk 7%

Paprikapulver 1.0 msk 1%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 0%

Vatten 3.0 dl 0%

Potatis 8.0 styck 17%

Tomatpuré konserv 1.0 dl 1%

Rött vin 1.0 dl 2%

Chorizokorv svensk 1.0 styck 15%

Kummin mald 0.5 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör 

Creme fraiche 0%

Persilja till garnering 0%

Pain riche 1.0 styck 26%

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om gulasch > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Skapat av: Äleby Gård

Tillagning (55 min )

  1. Skär köttet i halvstora tärningar. Skala och hacka lök. Skala och tärna potatis.
  2. Bryn köttet hastigt i het gryta med olja. Tillsätt löken mot slutet.
  3. Strö över paprikapulver. Salta. Späd med så mycket vatten att det står till knappt köttets ovandel. Tillsätt buljongtärning.
  4. Lägg potatisen över köttet. Låt allt sjuda under lock tills köttet känns alldeles mört, cirka en timme (se kommentar).
  5. Smaka av med tomatpuré, spiskummin och eventuellt ytterligare paprika. Gulasch ska ha en riktig, simmig och vackert röd färg. Späd med vin. Stöt potatisen lite. Tillsätt skivad chorizo.
  6. Serveras med crème fraicheklick, persilja och ett gott bröd.

Kockens kommentar

Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om tillagning > Så lagas älg. Läs mer om älg > klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Vilträtt

Liknande recept som Älggulasch, älgragu