Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Viltfärs

600.0 

gram

Fläskfärs

100.0 

gram

Ströbröd

0.5 

dl

Lättöl (2,3%)

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Enbär }

2.0 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Smör till stekning

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Gul lök

1.0 

styck

Äpple Granny Smith

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Viltfond koncentrerad

1.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Potatis mjölig sort

400.0 

gram

Palsternacka

200.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3093 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 532 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltfärs 600.0 gram 26%

Fläskfärs 100.0 gram 8%

Ströbröd 0.5 dl 4%

Lättöl (2,3%) 1.0 dl 1%

Ägg 1.0 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Enbär } 2.0 styck 0%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%

Smör till stekning 3.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Gul lök 1.0 styck 2%

Äpple Granny Smith 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Grädde 1.0 dl 12%

Salt och peppar 0%

 

Potatis mjölig sort 400.0 gram 9%

Palsternacka 200.0 gram 3%

Smör normalsaltat 50.0 gram 12%

Mjölk 2.5 dl 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Blötlägg ströbröd i öl. Skala och finhacka lök. Stek löken i smör. Mal enbär fint.
  2. Blanda samman allt till en fin färs. Salta och peppra. Gör ett stekprov för att kolla kryddningen. Rulla köttbullar. Stek i smör. Skaka på pannan då och då.
  3. Skala lök. Hacka lök och äpple. Fräs i smör. Slå på fond, vatten och grädde. Koka tills cirka 2 dl återstår. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala potatis och palsternacka. Koka mjukt. Pressa. Blanda med smör och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera med rårörda lingon.

Fler recept inom Vilträtt

Liknande recept som Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon