Vild Rydberg med enbärssenap

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vild Rydberg med enbärssenap

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älgbiff ytterfilé

800.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Senap skånsk

100.0 

gram

Senap fransk osötad

50.0 

gram

Enbär }

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Gul lök

3.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

Smör till stekning

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om bräcka, såtering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Tense Sassella

Kryddigt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgbiff ytterfilé 800.0 gram 39%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Senap skånsk 100.0 gram 8%

Senap fransk osötad 50.0 gram 2%

Enbär } 3.0 msk 2%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 25%

Gul lök 3.0 styck 7%

Persilja till garnering 0%

Smör till stekning 50.0 gram 17%

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om bräcka, såtering > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Hacka persilja. Krossa enbär och blanda med senap. Skär viltköttet i kuber. 2x2 cm om kalvkött, lite mindre om det är från äldre djur. Skala och grovhacka lök. Skala potatis och tärna smått.
  2. Lök: Hetta upp rikligt med smör i kastrull och fräs löken mjuk och glansig utan att bränna och efterstek på låg värme (10 minuter).
  3. Potatis: Hetta upp rikligt med smör i panna på hög värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i cirka 10 minuter. Rör om. Lägg över på hushållspapper för fettavrinning.
  4. Kött: Hetta upp smör i annan panna på högsta värme och såtera (stek) köttet hastigt några minuter. Rör om. Köttet får gärna vara rosa i kärnan.
  5. Lägg upp på fat. Strö persilja över och servera med enbärssenap.

Kockens kommentar

Detta är en vild variant av den klassiska Biff Rydberg, som tillagas av oxfilé. Lök, potatis och kött tillagas ungefär samtidigt i separata kärl. Köttet går fortast att steka. Att mjuksteka lök 10 minuter gör den sötaktig och smakrik.

Jämför

Klassisk Biff Rydberg

Fler recept inom Vilträtt

Liknande recept som Vild Rydberg med enbärssenap