Krämig viltskavsgratäng

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krämig viltskavsgratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Viltskav

800.0 

gram

Kantareller färska

250.0 

gram

el. champinjoner

 

 

Rotselleri

400.0 

gram

Äpple utan skal

2.0 

styck

Smör till stekning

25.0 

gram

Cheddar hårdost

150.0 

gram

Vispgrädde

2.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Tranbär frysta utan socker

100.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Timjan färskhackad

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2947 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 437 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltskav 800.0 gram 27%

Kantareller färska 250.0 gram 2%

el. champinjoner 0%

Rotselleri 400.0 gram 3%

Äpple utan skal 2.0 styck 4%

Smör till stekning 25.0 gram 6%

Cheddar hårdost 150.0 gram 18%

Vispgrädde 2.5 dl 31%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Tranbär frysta utan socker 100.0 gram 2%

Strösocker 0.5 dl 6%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Lättina viltskav och tranbär. Det tar cirka en halvtimme. Rensa och skiva svamp. Hacka timjan och blanda med socker och tranbär. Skala och skiva rotselleri tunt. 
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Svamp: Kantareller steks i torr panna tills de slutat släppa fukt i pannan. Champinjoner behöver inte torrstekas. Tillsätt smör och stek svampen i cirka 5 minuter tills den fått lite färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
  4. Skav: Tillsätt extra smör och bryn skaven i 5 minuter utan att bränna. Salta och peppra.
  5. Kärna ur äpplena och skiva tunt.
  6. Gratäng: Smöra en ugnssäker form. Bred ut rotsellerin i botten på formen. Varva svamp, skav och äpple ovanpå. Grovriv cheddarost över gratängen. Slå på grädde. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  7. Ta ut formen och slå på de sockrade tranbären. Servera.

Fler recept inom Vilträtt

Liknande recept som Krämig viltskavsgratäng