Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Viltskav 800.0 gram 27%
Kantareller färska 250.0 gram 2%
Rotselleri 400.0 gram 3%
Äpple utan skal 2.0 styck 4%
Smör till stekning 25.0 gram 6%
Cheddar hårdost 150.0 gram 18%
Vispgrädde 2.5 dl 31%
Tillbehör:
Tranbär frysta utan socker 100.0 gram 2%
Strösocker 0.5 dl 6%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Om skav > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förbered: Lättina viltskav och tranbär. Det tar cirka en halvtimme. Rensa och skiva svamp. Hacka timjan och blanda med socker och tranbär. Skala och skiva rotselleri tunt.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Svamp: Kantareller steks i torr panna tills de slutat släppa fukt i pannan. Champinjoner behöver inte torrstekas. Tillsätt smör och stek svampen i cirka 5 minuter tills den fått lite färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Skav: Tillsätt extra smör och bryn skaven i 5 minuter utan att bränna. Salta och peppra.
- Kärna ur äpplena och skiva tunt.
- Gratäng: Smöra en ugnssäker form. Bred ut rotsellerin i botten på formen. Varva svamp, skav och äpple ovanpå. Grovriv cheddarost över gratängen. Slå på grädde. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Ta ut formen och slå på de sockrade tranbären. Servera.
Fler recept inom Vilträtt
Liknande recept som Krämig viltskavsgratäng
-
Tjälknöl (tjälknul) grundrecept
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Viltköttbullar med stomppotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Krämig viltskavsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Älggulasch, älgragu
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rökt viltkött med potatisgratäng
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Viltbiffar med stomppotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Vild Rydberg med enbärssenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltrulader med ansjovis och ädelost
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Viltwallenbergare
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI