Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 931

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3724 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Viltinnanlår 12.0 skivor 33%
Gul lök 1.5 styck 2%
Strösocker 1.0 msk 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Ädelost 100.0 gram 10%
Ansjovisfilé konserv 4.0 styck 1%
Matolja neutral (ej oliv) 1.0 msk 3%
Viltfond koncentrerad 1.5 msk 1%
Vatten 4.0 dl 0%
Vispgrädde 2.0 dl 19%
Majsstärkelse 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Matolja till stekning 0.5 dl 11%
Kockskolan:
Om rulader > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 170°C..
- Skala och hacka lök.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk i socker och smör. Låt svalna. Sätt i ugn.
- Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Hacka ansjovis. Tärna ädelosten. Fördela lök, ansjovis och ost på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Bräsera: Hetta upp matolja på hög värme i panna med lock, eller i en gryta. Salta, peppra ruladen och bryn dem hastigt runt om. Tillsätt fond+vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg på locket.
- Sätt in pannan/grytan i ugnen om den är ugnssäker eller smöra en ugnsfast form och lägg i rulladerna. Låt stå 45-60 minuter.
- Skala, skiva eller tärna potatis. Råtek den knaprigt gyllenbrun i matolja på hög värme. Salta.
- Sås: Tag ur rulladerna. Vispa ner matlagningsmjöl utspätt med lite vatten och låt småkoka några minuter.
Kockens kommentar
Välj innanlår från t.ex. älg, rådjur, hjort, ren eller vildsvin. Fyllningen kan bytas ut mot annat t.ex. senap, gurka och kapris som i klassiska oxrulader.
Alternativ
Fler recept inom Vilträtt
Liknande recept som Viltrulader med ansjovis och ädelost
-
Tjälknöl (tjälknul) grundrecept
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Viltköttbullar med stomppotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Krämig viltskavsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Älggulasch, älgragu
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rökt viltkött med potatisgratäng
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Viltköttbullar med palsernackspuré, äppelgräddsås och lingon
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Viltbiffar med stomppotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Vild Rydberg med enbärssenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltrulader med ansjovis och ädelost
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Viltwallenbergare
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI