Viltrulader med ansjovis och ädelost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Viltrulader med ansjovis och ädelost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Viltinnanlår

12.0 

skivor

Gul lök

1.5 

styck

Strösocker

1.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Ädelost

100.0 

gram

Ansjovisfilé konserv

4.0 

styck

Matolja neutral (ej oliv)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Tandpetare

 

 

 

Viltfond koncentrerad

1.5 

msk

Vatten

4.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Majsstärkelse

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Matolja till stekning

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 931

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3724 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 590 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltinnanlår 12.0 skivor 33%

Gul lök 1.5 styck 2%

Strösocker 1.0 msk 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Ädelost 100.0 gram 10%

Ansjovisfilé konserv 4.0 styck 1%

Matolja neutral (ej oliv) 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

Tandpetare %

 

Viltfond koncentrerad 1.5 msk 1%

Vatten 4.0 dl 0%

Vispgrädde 2.0 dl 19%

Majsstärkelse 2.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 14%

Matolja till stekning 0.5 dl 11%

 

Kockskolan:

Om rulader > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 170°C..
  2.  Skala och hacka lök.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk i socker och smör. Låt svalna. Sätt i ugn.
  4. Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Hacka ansjovis. Tärna ädelosten. Fördela lök, ansjovis och ost på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  5. Bräsera: Hetta upp matolja på hög värme i panna med lock, eller i en gryta. Salta, peppra ruladen och bryn dem hastigt runt om. Tillsätt fond+vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg på locket.
  6. Sätt in pannan/grytan i ugnen om den är ugnssäker eller smöra en ugnsfast form och lägg i rulladerna. Låt stå 45-60 minuter.
  7. Skala, skiva eller tärna potatis. Råtek den knaprigt gyllenbrun i matolja på hög värme. Salta.
  8. Sås: Tag ur rulladerna. Vispa ner matlagningsmjöl utspätt med lite vatten och låt småkoka några minuter.

Kockens kommentar

Välj innanlår från t.ex. älg, rådjur, hjort, ren eller vildsvin. Fyllningen kan bytas ut mot annat t.ex. senap, gurka och kapris som i klassiska oxrulader.

Alternativ

Kokt ris

Pressad potatis

Oxrulader

Fler recept inom Vilträtt

Liknande recept som Viltrulader med ansjovis och ädelost