Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis mjölig sort

0.8 

kilo

Smör

50.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatispress >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 19

Recept: 914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 179 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 0.8 kilo 60%

Smör 50.0 gram 40%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatispress > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 12 minuter tills den är genomkokt. 
  2. Häll av vattnet och fyll potatispressen med potatis och tryck ut potatisen i en skål.
  3. Tillsätt en rejäl klick smör som får smälta ner. Rör inte om, potatisen skall vara luftig.

Kockens kommentar

För att göra pressad potatis så krävs det att man har en potatispress. En sådan går att köpa i butiker som säljer hushållsartiklar. Läs mer om potatis > klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt och stuvad potatis

Liknande recept som Pressad potatis