Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 500.0 gram 26%
Gröna ärter frysta 125.0 gram 7%
Sugar snaps 200.0 gram 5%
Gorgonzola } 125.0 gram 32%
Salt 0%
Dressing:
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 29%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis cirka 15-20 minuter, tills de är genomkokta.
- Blanda dressing. Snoppa bönorna (skär av kanterna).
- Koka upp vatten och förväll ärter och bönor (koka hastigt cirka 1 minut).
- Blanda potatis med grönsaker och bitar av gorgonzola. Salta lätt.
- Häll över dressing, eller servera den till maten.
Fler recept inom Kokt och stuvad potatis
Liknande recept som Potatis surprise
-
Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressad potatis
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad potatisgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatis Boulanger, Pommes de terre boulangères (bagarhustruns potatis)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Skånsk potatis (råstuvad potatis)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis surprise
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan