Hemlagad potatisgnocchi

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hemlagad potatisgnocchi

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

0.8 

kilo

Ägg

1.0 

st stor

Vetemjöl

2.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Riven ost

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om gnocchi >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 238 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 0.8 kilo 30%

Ägg 1.0 st stor 4%

Vetemjöl 2.0 dl 23%

Smör normalsaltat 50.0 gram 20%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 50.0 gram 20%

Riven ost 2.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Om gnocchi > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Koka potatis, helst med skal kvar för att behålla stärkelse.
  2. Skala och pressa den varma potatisen i en bunke.
  3. Arbeta snabbt samman potatis med övriga ingredienser. Tillsätt inte allt mjöl meddetsamma. Degen skall vara mjuk med så mycket mjöl att den inte klibbar och lossar från bunken kant.
  4. Rulla ut degmassan på mjölat bakbord i smala längder, 1-2 cm tjocka. Dela i bitar, 2-3 cm långa. Rulla varje bit till en kula. Platta till kulorna lätt med en gaffel. Lägg över på mjölat underlag.
  5. Koka upp saltat vatten. Koka i omgångar, inte för många samtidigt. Lägg ner potatisbullarna med hålslev och låt småkoka i några minuter. De är färdiga när de flyter upp. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av.
  6. Lägg upp. Stänk på lite smör och riv gärna ost över.

Kockens kommentar

Servera potatisgnocchi som tillbehör till kött- och fiskrätter. Det finns också ricottagnocchi och pastagnocchi. Läs mer > Om gnocchi.

Fler recept inom Kokt och stuvad potatis

Liknande recept som Hemlagad potatisgnocchi