Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 191
 
    
                Kcal / portion: 454
 
    
                GBR (GI) / port: 16
Recept: 1816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 0.8 kilo 30%
Ägg 1.0 st stor 4%
Vetemjöl 2.0 dl 23%
Smör normalsaltat 50.0 gram 20%
Tillbehör:
Smör normalsaltat 50.0 gram 20%
Riven ost 2.0 msk 2%
Kockskolan:
Om gnocchi > Äts ej
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (1 tim )
- 
Koka potatis, helst med skal kvar för att behålla stärkelse. 
- Skala och pressa den varma potatisen i en bunke.
- Arbeta snabbt samman potatis med övriga ingredienser. Tillsätt inte allt mjöl meddetsamma. Degen skall vara mjuk med så mycket mjöl att den inte klibbar och lossar från bunken kant.
- Rulla ut degmassan på mjölat bakbord i smala längder, 1-2 cm tjocka. Dela i bitar, 2-3 cm långa. Rulla varje bit till en kula. Platta till kulorna lätt med en gaffel. Lägg över på mjölat underlag.
- Koka upp saltat vatten. Koka i omgångar, inte för många samtidigt. Lägg ner potatisbullarna med hålslev och låt småkoka i några minuter. De är färdiga när de flyter upp. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av.
- Lägg upp. Stänk på lite smör och riv gärna ost över.
Kockens kommentar
Servera potatisgnocchi som tillbehör till kött- och fiskrätter. Det finns också ricottagnocchi och pastagnocchi. Läs mer > Om gnocchi.Fler recept inom Kokt och stuvad potatis
Liknande recept som Hemlagad potatisgnocchi
- 
                
                    Kokt potatis - grundreceptTid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pressad potatisTid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Stuvad potatisTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad potatisgnocchiTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Potatis Boulanger, Pommes de terre boulangères (bagarhustruns potatis)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson * 
- 
                
                    Skånsk potatis (råstuvad potatis)Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Potatis surpriseTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              