Rökt viltkött med potatisgratäng

Foto: Spisa.nu ¤

Rökt viltkött med potatisgratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Viltkött rökt

600.0 

gram

Potatis

10.0 

styck

Riven ost

1.5 

dl

Vispgrädde

3.0 

dl

Mjölk

3.0 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Pepparrot

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3533 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 492 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltkött rökt 600.0 gram 21%

Potatis 10.0 styck 19%

Riven ost 1.5 dl 6%

Vispgrädde 3.0 dl 31%

Mjölk 3.0 dl 5%

Salt och svartpeppar 0%

 

Creme fraiche 2.0 dl 18%

Pepparrot 0%

Skapat av: Äleby Gård

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatis. Om du kokar potatisen i lite gräddmjölk tills den är nästan mjuk går det fortare att göra gratängen.
  3. Lyft hälften av den förkokta potatisen med hålslev till en smörad ugnsform. Salta och peppra. Strö lite riven ost ovanpå. Lägg resten av potatisen ovanpå. Salta och peppra. Lägg ytterligare lite riven ost ovanpå. Häll lite av gräddmjölken från potatiskoket över.
  4. Sätt in i ugnen, Låt den bli gyllene, cirka 10 minuter.
  5. Skär fina, tunna skivor av det rökta köttet. Lägg upp på fat och dekorera.
  6. Blanda sallad. Blanda crème fraiche med lite riven pepparrot. Smaklig måltid.

Kockens kommentar

Att serveras som en enkel och snabblagad god lunch.

Fler recept inom Vilträtt

Liknande recept som Rökt viltkött med potatisgratäng