Dryck till smakrik vilträtt

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehör till maten klassas rätten som sötaktig.

18 matchande recept inom smakrik vilträtt

Vin till kraftfull, smakrik vilträtt

Välj röda viner i fyllig stil med mycket smak. Ett alltför lätt vin kommer att upplevas tunt och blaskigt i sammanhanget. Ju kraftigare viltkött, och smakrikare tillbehör, desto kraftigare kan vinet vara. I övrigt gäller grundregler där söta tillbehör möter sötma i vin, syra möter syra och feta tillbehör i maten rundar av tannin samt beska.

Öl till kraftfull, smakrik vilträtt

Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till kraftfull, smakrik vilträtt rekommenderas medelfylliga till fylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.