Dryck till smakrik vilträtt
Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehör till maten klassas rätten som sötaktig.
18 matchande recept inom smakrik vilträtt
- 
                
                    Smakrikt rött vin 77 kr, Nr 2773 
- 
                
                    Smakrikt rött vin Neethlingshof Cabernet Sauvignon 89 kr, Nr 72287 BS 
- 
                
                    Kryddigt rött vin Musella Valpolicella Superiore 99 kr, Nr 2393 
- 
                
                    Kryddigt rött vin 105 kr, Nr 2525 
- 
                
                    Smakrikt rött vin Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon 129 kr, Nr 473472 BS 
- 
                
                    Kryddigt rött vin 129 kr, Nr 32341 
- 
                
                    Kryddigt rött vin Barolo Barolo Serralunga d´Alba 235 kr, Nr 2305 
- 
                
                    Kryddigt rött vin Barbaresco Vigneto Brich Ronchi 399 kr, Nr 90176 
- 
                
                    Mörk strong ale 20 kr, Nr 89895 BS 
Vin till kraftfull, smakrik vilträtt
Välj röda viner i fyllig stil med mycket smak. Ett alltför lätt vin kommer att upplevas tunt och blaskigt i sammanhanget. Ju kraftigare viltkött, och smakrikare tillbehör, desto kraftigare kan vinet vara. I övrigt gäller grundregler där söta tillbehör möter sötma i vin, syra möter syra och feta tillbehör i maten rundar av tannin samt beska.
Öl till kraftfull, smakrik vilträtt
Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till kraftfull, smakrik vilträtt rekommenderas medelfylliga till fylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.
