Dryck till smakrik vilträtt
Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehör till maten klassas rätten som sötaktig.
18 matchande recept inom smakrik vilträtt
-
Smakrikt rött vin
77 kr, Nr 2773
-
Smakrikt rött vin
Neethlingshof Cabernet Sauvignon
89 kr, Nr 72287 BS
-
Kryddigt rött vin
Musella Valpolicella Superiore
99 kr, Nr 2393
-
Kryddigt rött vin
105 kr, Nr 2525
-
Smakrikt rött vin
Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon
129 kr, Nr 473472 BS
-
Kryddigt rött vin
129 kr, Nr 32341
-
Kryddigt rött vin
Barolo Barolo Serralunga d´Alba
235 kr, Nr 2305
-
Kryddigt rött vin
Barbaresco Vigneto Brich Ronchi
399 kr, Nr 90176
-
Mörk strong ale
20 kr, Nr 89895 BS
Vin till kraftfull, smakrik vilträtt
Välj röda viner i fyllig stil med mycket smak. Ett alltför lätt vin kommer att upplevas tunt och blaskigt i sammanhanget. Ju kraftigare viltkött, och smakrikare tillbehör, desto kraftigare kan vinet vara. I övrigt gäller grundregler där söta tillbehör möter sötma i vin, syra möter syra och feta tillbehör i maten rundar av tannin samt beska.
Öl till kraftfull, smakrik vilträtt
Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till kraftfull, smakrik vilträtt rekommenderas medelfylliga till fylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.