Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Morot 1.0 st stor 2%
Matolja till stekning 0.5 msk 2%
Chorizokorv klassisk 3.0 styck 52%
Paprikapulver 1.0 tsk 0%
Bruna linser torkade 3.5 dl 37%
Vatten 13.0 dl 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Potatis 1.0 st stor 4%
Kockskolan:
Om linser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
Se film, klicka på "El Mundo" under bilden ovan.- Skala och hacka lök och tärna morot. Skär korven i skivor.
- Fräs löken i stor panna eller stekkastrull med lit olja någon minuter utan att bränna. Tillsätt morot och sedan korven och paprikapulver. Stek några minuter till under omrörning.
- Koka: Tillsätt vatten, lite salt och lagerblad. Låt småkoka under lock i 40 minuter.
- Potatis: Skala och skär potatisen i bitar. Lägg det i soppan och låt koka i ytterligare 20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera.
Kockens kommentar
Linser är nyttig mat rikt på protein, fibrer och järn. Dessutom skonsammare för magen och mindre gasbildande än bönor (läs mer > Om linser). Med fördel används spanska bruna linser benämnd Pardina. Läs mer, klicka på ingrediens Bruna linser.Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa
Liknande recept som Lentejas con chorizo, spanska bruna linser med korv
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vit bönsoppa med curry
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Svensk klassisk ärtsoppa, ärtor med fläsk
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Split pea soup, Potage saint Germain, engelsk-fransk ärtsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk linssoppa (friluftsmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Vegetarisk irländsk soppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan